Domowe burrito z mięsem mielonym z łopatki wieprzowej:
Domowe burrito z mięsem mielonym z łopatki wieprzowej:
Składniki:
-
500 g mielonej łopatki wieprzowej
-
1 łyżka oleju
-
1 cebula, drobno posiekana
-
2 ząbki czosnku, przeciśnięte
-
1 papryka, pokrojona w kostkę
-
1 puszka czerwonej fasoli, odcedzona
-
1 puszka krojonych pomidorów
-
1 łyżeczka przyprawy do taco
-
Tortille
-
Starty ser, sałata, kwaśna śmietana i salsa (do podania)
Przygotowanie:
-
Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek, smaż do zeszklenia.
-
Dodaj mięso, smaż, aż się zarumieni.
-
Dodaj paprykę, fasolę, pomidory i przyprawy, gotuj, aż sos zgęstnieje.
-
Nałóż farsz na tortille, dodaj dodatki i zwiń.
Smacznego!