Domowe burrito z mięsem mielonym z łopatki wieprzowej:

Domowe burrito z mięsem mielonym z łopatki wieprzowej:

Składniki:

  • 500 g mielonej łopatki wieprzowej

  • 1 łyżka oleju

  • 1 cebula, drobno posiekana

  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte

  • 1 papryka, pokrojona w kostkę

  • 1 puszka czerwonej fasoli, odcedzona

  • 1 puszka krojonych pomidorów

  • 1 łyżeczka przyprawy do taco

  • Tortille

  • Starty ser, sałata, kwaśna śmietana i salsa (do podania)

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek, smaż do zeszklenia.

  2. Dodaj mięso, smaż, aż się zarumieni.

  3. Dodaj paprykę, fasolę, pomidory i przyprawy, gotuj, aż sos zgęstnieje.

  4. Nałóż farsz na tortille, dodaj dodatki i zwiń.

Smacznego!