Składniki:
1 kg udek z kurczaka
300 ml wody
przyprawa do kurczaka
100g czerwonej papryki
400 g pora
100 g zielonych oliwek
200 g sera feta
100 ml jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
sos pieczeniowy jasny
1 ogórek świeży
1 pęczek rzodkiewki
20 g orzechów włoskich
Przygotowanie:
1. Umyj udka z kurczaka, dokładnie je wysusz. Oddziel mięso od kości, uważając, by nie zostało uszkodzone.
2. Czosnek, pora i paprykę pokrój w kosteczkę, podsmaż na patelni i wymieszaj z serem feta i oliwkami.
3. Nadziej udka przygotowanym w ten sposób farszem.
4. Mięso obsmaż z dwóch stron.
5. Sos pieczeniowy połącz z wodą, zalej nim mięso. Duś pod przykryciem około 20 minut, przekładając kurczaka na patelni.
6.Przygotuj sałatkę z ogórka, rzodkiewki i orzechów, wymieszaj ją sosem sałatkowym.
Smacznego!