Udka z kurczaka faszerowane z sałatką

Składniki:

1 kg udek z kurczaka

300 ml wody

przyprawa do kurczaka

100g czerwonej papryki

400 g pora

100 g zielonych oliwek

200 g sera feta

100 ml jogurtu naturalnego

1 ząbek czosnku

sos pieczeniowy jasny

1 ogórek świeży

1 pęczek rzodkiewki

20 g orzechów włoskich

 

Przygotowanie:

1. Umyj udka z kurczaka, dokładnie je wysusz. Oddziel mięso od kości, uważając, by nie zostało uszkodzone.

2. Czosnek, pora i paprykę pokrój w kosteczkę, podsmaż na patelni i wymieszaj z serem feta i oliwkami.

3. Nadziej udka przygotowanym w ten sposób farszem.

4. Mięso obsmaż z dwóch stron.

5. Sos pieczeniowy połącz z wodą, zalej nim mięso. Duś pod przykryciem około 20 minut, przekładając kurczaka na patelni.

6.Przygotuj sałatkę z ogórka, rzodkiewki i orzechów, wymieszaj ją sosem sałatkowym.

Smacznego!