Składniki:
400g polędwiczek wieprzowych
100g suszonych pomidorów w zalewie
1 serek topiony
100g majonezu
1 cebula
2 łyżki pestek słonecznika lub orzeszków piniowych
2 łyżki przyprawy do mięsa
3 łyżki startego żółtego sera
200g mrożonego szpinaku
Przygotowanie:
1. Polędwiczki dokładnie oczyść z błonek i tłuszczu. Pokrój na kawałki, oprósz przyprawą do mięs i uformuj kształtne steki.
2. Rozgrzej kilka łyżek oleju z suszonych pomidorów, podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Dodaj orzeszki lub słonecznik i podsmaż przez chwilę. Dodaj szpinak, pomidory i rozdrobniony serek topiony.
3. Przygotowany farsz wyłóż na mięso, a całość przykryj łyżką majonezu. Posyp startym żółtym serem.
4. Piecz w temperaturze 200°C przez około 20 min.
Smacznego!