Składniki:
100 g piersi z kurczaka
pęczek cebuli dymki
przyprawa do potraw chińskich
1 marchewka
10 arkuszy papieru ryżowego
olej
szklanka wody
Przygotowanie:
1. Pierś z kurczaka pokrój w paski.
2. Cebulki dymki dokładnie oczyść, pokrój w cienkie talarki.
3. Marchewkę obierz, pokrój w słupki.
4. Podsmażaj mięso na rozgrzanym oleju. Do mięsa dodaj dymkę i marchewkę, duś pod przykryciem.
5. Do dania dolej szklankę wody, dopraw przyprawą do potraw chińskich. Zagotuj i gotuj wszystko razem przez 5 minut.
6. Papier ryżowy mocz w zimnej wodzie, następnie osusz je na ręczniku papierowym.
7. Na każdy arkusz nakładaj odrobinę farszu, brzegi papieru ryżowego zwilż wodą i zwiń sajgonki.
8. Smaż sajgonki na głębokim tłuszczu przez około 3 minuty.
Smacznego!