Składniki:
400g piersi z kurczaka
1 papryka czerwona
1 cukinia
1 kostka rosołowa
1 marchewka
1 cebula
1 szklanka wody
oregano
olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Pierś z kurczaka pokrój w niewielką kostkę.
2. Marchewkę pokrój w pół plastry, a paprykę, cukinię i cebulę w drobną kostkę.
3. Kawałki pokrojonego kurczaka oprósz mąką i podsmaż na złoto na odrobinie oleju (około 3 łyżki). Dodaj do mięsa wszystkie warzywa, smaż razem, aż do zmięknięcia warzyw.
4. Do warzyw i kurczaka dodaj oregano wedle uznania. Możesz dodać inne ulubione przyprawy.
5. Całą potrawę podlej szklanką wody, dodaj kostkę rosołową. Duś przez 5 minut aż do rozpuszczenia się kostki.
6. Podawaj na ciepło z ugotowanym ryżem.
Smacznego!