Składniki:
500 g wołowiny
przyprawa do gulaszu
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 marchewki
2 liście laurowe
1 łyżka oliwy
2 czerwone papryki
Przygotowanie:
1. Mięso pokrój w niewielką kostkę. Cebulę pokrój w półksiężyce, a czosnek w plasterki.
2. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kosteczkę. Marchewkę pokrój w plasterki.
3. Pół łyżki oliwy rozgrzej w garnku, wrzuć na gorący tłuszcz mięso i smaż do zrumienienia przez około 5 minut.
4. Mięso odstaw z ognia. Do garnka dodaj pół łyżki oliwy, cebulę i czosnek i smaż przez około 3-4 minuty. Po tym czasie dodaj marchewkę i paprykę, gotuj wszystko razem przez 5 minut.
5. Do garnka z warzywami dodaj podsmażone mięso. Dopraw przyprawą do gulaszu.
6. Dodaj liście laurowe, zagotuj i gotuj razem około 1,5h.
7. Podawaj z kaszą jęczmienną.
Smacznego!